JADI BIJAK BILA NAK PILIH KASUT. JANGAN SEMBERONO!

Eh nak beli kasut kene tengok bentuk kaki juga ke? haruslah! Kalau taknak merana di kemudian hari. Mana satu bentuk kaki korang? Atau B?

Jenis A : kaki berbentuk normal

Jenis B : kaki lebar atau kembang  (special person )

 

  • Jenis kaki A –
  1. – Jenis ini merupakan jenis kaki panjang dan kurus, sesuai untuk memakai kasut yang tajam depan.
  2. – Contoh kasut yang bersesuaian dengan jenis ini seperti Nyssa shoes . Bahagian hadapan yang tirus akan                         lebih selesa dan tampak lebih kemas buat si pemakai.

 

Jenis kaki B

– Jenis kaki yang lebih lebar, terutamanya tapak kaki depan. Jenis kaki ni dicadangkan memakai kasut  bertapak yang lebih luas depan untuk mengelakkan kecederaan kaki atau jari kaki.

– Selain tapak yang luas, pemilihan insole yang lembut dan flexible, untuk elak kaki cepat letih bila berjalan lama.

Material atas kasut pula seeloknya dari kain atau synthetic leather, yang mudah memeri bila dipakai, supaya kaki tidak mudah melecet dan luka.

– Koleksi Qalofa adalah khas buat kaki jenis ini. Korang cuci mata dekat sini je. 

” SUSAHNYA NAK CARI KASUT UNTUK KAKI LEBAR NI…”

Ehh kalau korang nak tahu, design-design yang ada dkt Qalofa ni, memang kami khususkan buat geng kaki lebar. Kenapa? Sebab kaknon pon jenis macam ni la awak. Susah sangat nak cari kat luar sana.

Jadinya rekaan2 dekat website Qalofa ni kak non pilih kasut-kasut yang bertapak lebar sahaja untuk di up kat sini. baru best nak cuci mata kan?

 

Untuk kaki normal, kat sini tak banyak untuk korang. hihik! Selalunya yang berkaki lebar ni ada bunion juga. Betul ke?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top