-22%

Bunion Corrector

RM69.00RM79.00

Clear

 

 

Pernah alami masalah benjol pada ibu jari mcm ni?

Rungsing betul kalau nak pakai kasut kan? Asyik tersangkut je. Kalau pakai slipper, nanti nampak pula tepi tu. Setiap malam, KakNon memang akan pakai corrector ni sampai pagi, atau masa korang indoor pon boleh pakai. Corrector ni efektif untuk jangka masa yg panjang. Dia tak lurus kan tulang kaki tu, cuma dia bantu untuk elakkan benjol jadi makin melarat. Bunion ni, kalau dibiarkan boleh makin menyenget jadinya nanti. Ada kes tu,sampai terseret2 kaki bila berjalan sb bunion tu dh makin parah. Jadi cegah lebih baik dari merawat!

 

Kalau boleh, kurangkan pakai kasut high heels yang terlalu tinggi, jangan pakai kasut yang sempit di hadapan!

Bila korang pakai kasut bertutup pula, pastikan sarungkan dengan Bunion Pad ni.  Pad ni pula bantu jarakkan ibu jari dengan jari sebelah. Jadi jari tu tak menyenget sangat nanti. Kaki kak Non dedua ada bunion, jadi kakNon memang pakai sepasang. Kalau korang ade bunion pada sebelah kaki je, tak perlu untuk sarung sepasang, pakai 1 dekat kaki yang ada bunion sahaja.

 

Di bawah ni,cara-cara memakai Bunion Corrector 

Ada 2 jenis design untuk corrector ni, Design A dan B. Perbezaannya cuma pada tali pemegang kaki tu shj.

Cara pemakaian nya korang boleh refer seperti di bawah ini :

  1. Design A

  • This support has been designed for day and night use.
  • It is extremely comfortable to wear and is adjustable to ensure maximum user comfort and support.
  • Soft and adjustable toe wrap keeps the big toe in the correct alignment during recovery.
  • Bend in the bone and toes with comfort.
  • The tape can be adjusted to adjust the big toe to prevent valgus.
  • One size fits most toe,2pcs for left and right foot.
  • Feature: 2pcs for left and right foot
  • Material: Polyester,Aluminum bar
  • Color: Black
Bunion Corrector Design A

 

  1. Design B

  • This support has been designed for day and night use.
  • The tape can be adjusted to adjust the big toe to prevent valgus.
  • One size fits most toe,2pcs for left and right foot.
  • Feature: 2pcs for left and right foot
  • Color: Black

 

Bunion Corrector Design B

 

 

p/s : Ingat, corrector ni bukan sekali 2 pakai terus okay ya, tidak! Ia untuk jangka masa panjang, mana boleh luruskan tulang dalam masa pendek kecuali korang buat pembedahan lah ( mintak jauh! huhu). Sekurang2ny2 bila pakai corrector ni, jari kurang menyenget dan benjol tu tidak bertambah teruk 🙂

 

 

 

Weight 1 kg
Type

Design A, Design B

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.

You may also like:

Scroll to Top